Meniu Închide

Legenda copiilor din Hamelin: Dispariția lor misterioasă

În inima Germaniei, există un oraș pitoresc numit Hamelin, devenit faimos datorită unei legende care a rezistat timpurilor. „Legenda din Hamelin” este unul dintre cele mai enigmatice povești ale Europei medievale, care combină elemente de adevăr și ficțiune, rămânând un subiect de interes și dezbatere printre istorici și povestitori de peste secole.

Conform legendei, în anul 1284, Hamelin a fost lovit de o invazie de șobolani. Orașul era sub asediu, iar locuitorii erau disperați. Un flautist străin, vestit pentru abilitățile sale muzicale, a sosit în oraș și s-a oferit să îi ajute pe oameni să scape de șobolani în schimbul unei recompense generoase.

După ce a reușit să scape orașul de șobolani, flautistul a venit să pretindă recompensa promisă de către autoritățile locale. Cu toate acestea, conducerea orașului s-a răzgândit și i-a oferit doar o sumă mică de bani. În ziua următoare, toți copiii din oraș au dispărut în mod misterios. Potrivit legendei, flautistul i-a sedus cu muzica sa și i-a ademenit departe de oraș.

Unii istorici sunt de părere că povestea face referire la emigrarea în masă a populației din Hamelin în 1212, când localnicii au plecat alături de copiii lor în Europa de Est, printre care și Transilvania. Deci flautistul nu era o singură persoană, ci reprezenta chemarea autorităților pentru relocarea cetățenilor. Ei ar fi primii sași care au ajuns în Transilvania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *