Piața Mare din Sibiu este cea mai mare dintre piețele sibiene, oferind o perspectivă largă, tipică perioadelor Renașterii și ulterioarelor epoci. Acesta este centrul istoric al orașului, menționat pentru prima oară în anul 1411 ca piață de cereale. Există din anul 1366, odată cu finalizarea celei de-a treia centuri de fortificații ale orașului și, începând din secolul al XVI-lea, devine centrul cetății. De-a lungul istoriei sale, piața a purtat diferite denumiri, de la Der Grosse Ring sau Grosser Platz înainte de războaie, la Piața Regele Ferdinand între conflicte, și Piața Republicii în perioada comunistă, revenind la denumirea originală în 1990.
Latura nordică a pieței a fost conturat inițial prin ridicarea în 1466 a clădirii Breslei Croitorilor și a altor construcții civile, urmată de construcția în perioada 1726-1733 a bisericii iezuite și a seminarului acesteia, în prezent casă parohială. Pe latura vestică, Palatul Brukenthal a fost construit pe locul a două case, devenind un simbol marcant al orașului. În primele decenii ale secolului XX, clădirea Băncii de Credit Funciar a fost ridicată, contribuind la formarea actualei străzi Samuel von Brukenthal. De remarcat „ochii orașului”, ferestrele din acoperișurile clădirilor, care sunt cele mai bine vizibile aici.
Piața Mare are o lungime maximă de 142 de metri și o lățime de 93 de metri, iar toate clădirile din acest perimetru sunt declarate monumente istorice, reflectând importanța și bogăția patrimoniului cultural al orașului Sibiu.